"Запомнете това име": Елена Коларова

Елена Коларова е поредният спортист, който представяме в рубриката на Sportal.bg "Запомнете това име", чийто автор и водещ е Рая Иванова. В нея ние ви запознаваме с талантливи български спортисти на възраст между 14 и 19 години. Елена е на 17 години и е волейболистка в бургаския клуб Дея. Играе на поста централен блокировач, а вече е била част от различните национални гарнитури при девойките, като има и тренировки с женския национален тим.

Първите си стъпки в спорта Елена прави в художествената гимнастика, но години по-късно решава да пробва и волейбола, тъй като залите за двата спорта са в непосредствена близост.

3 "Запомнете това име" с Елена Коларова

"Стана доста спонтанно. Преди това бях гимнастичка. Може би факт, който много малко хора знаят. С времето пораснах доста и тате имаше познати във волейбола и реши да отида на тренировка, да видя и да пробвам. Първо отидох с малки деца, където само подаваха и не ми беше интересно.

Отидох в друга зала, където бяха по-големи от мен. Видях нещо различно - любов, раздаване към този спорт и ме грабна с това да започна да го практикувам. В началото не беше много лесно, защото гимнастиката и волейболът нямат много общи неща - може би единствено това, че имат предмета топка. Но със сигурност не съжалявам, че направих този избор", сподели Коларова в студиото на Sportal.bg.

Голямата мечта на младата волейболистка е някой ден да стигне до трансфер в Италия, но за момента гледа да се доказва в женския отбор на Дея: "Италия е много красива. Аз много обичам гледките и да пътувам. Това може би е доста добра дестинация, а волейболът е на много високо ниво. Да играеш в серия "А" би било мечта."

Цялото интервю с Елена Коларова, в което говори за националните отбори, свободното си време, училището, трудния си характер и др. може да намерите във видеото.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Владимир Иванов

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти