Гледай на живо

"Контра": Ощети ли съдията Барселона в Ел Класико

"Запомнете това име": Калояна Налбантова

Калояна Налбантова е най-новото лице в рубриката "Запомнете това име" с автор Рая Иванова. В нея Sportal.bg представя на читателите и зрителите си млади български спортисти на възраст между 14 и 19 години.

Тази година Калояна спечели европейската титла по бадминтон за девойки под 17 години и стана бронзова медалистка на двойки на континенталния форум заедно с Цветина Попиванова. Калояна е само на 15, но вече гледа смело към силно представяне и при жените. Талантливата девойка има и бронз от европейско първенство при по-малките.

13 "Запомнете това име": Калояна Налбантова

В специалното интервю за Sportal.bg младата спортистка от Първомай разказа за първите си стъпки в бадминтона, какво е усещането да слушаш българския химн като европейска шампионка, колко далеч се простират целите и мечтите й.

13 "Запомнете това име": Калояна Налбантова

В момента Налбантова се състезава за Виктори Бадминтон Клуб, а неин личен наставник от години е Стилян Макарски, който също е бивш състезател. Двамата работят заедно в София, като 15-годишната бадминтонистка вече тренира двуразово, а в екипа, който се грижи за нейната подготовка, са включени още няколко специалисти.

13 "Запомнете това име": Калояна Налбантова

Интервюто с Калояна Налбантова може да намерите във видеото.

Снимки: Борислав Трошев/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти