"Запомнете това име": Ясен Радев

Пандемията от COVID-19 промени живота на много хора, включително и медийните изяви на спортистите. След близо година отсъствие в ефира на Sportal TV и в сайта Sportal.bg се завръща рубриката "Запомнете това име" с автор Рая Иванова. В нея Sportal.bg представя на зрителите и читателите си талантливи български спортисти на възраст между 14 и 19 години.

Поредният участник в рубриката, която в Токио имаше и олимпийски шампион в лицето на каратистката Ивет Горанова, е боксьорът Ясен Радев. Навършващият съвсем скоро 19 години спортист е европейски шампион за юноши за 2020 г., континентален първенец за младежи през 2021 г., носител на множество отличия от големи международни форуми при подрастващите, както и е бил избиран за №1 на Спортно училище “Васил Левски” през годините.

4 "Запомнете това име": Ясен Радев

Радев, който тази година спечели и бронз на Европейското за мъже под 22 години, се състезава в категория до 52 килограма и занапред в своята кариера ще гони силни изяви при мъжете. Там негов основен конкурент ще е не кой да е, а носителят на европейска титла Даниел Асенов.

4 "Запомнете това име": Ясен Радев

Всичко най-интересно за първите стъпки на Ясен Радев в бокса, кои са останалите спортове, които е тренирал, с какво са свързани големите му мечти, ще го видим ли някой ден на олимпийския ринг и още много други любопитни неща около нещо ще може да научите от видео интервюто с талантливия боксьор.

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg 

Още от Бойни спортове

Виж всички