"Запомнете това име": Анастасия Балабан

Анастасия Балабан е най-новото лице в рубриката "Запомнете това име" с автор Рая Иванова. В нея Sportal.bg представя на читателите и зрителите си млади български спортисти на възраст между 14 и 19 години.

19-годишната Балабан е носителка на множество отличия от международни турнири при девойките, а през 2021 г. завърши пета на Световното първенство за възрастта. Само след няколко месеца България приема Европейското първенство по джудо за мъже и жени, а надеждите на страната ни при дамите са свързани и с името на Балабан.

5 “Запомнете това име”: Анастасия Балабан

Амбициозната спортистка е родена в Одеса (Украйна), а преди няколко години пристига в България, за да се състезава за родината ни. Причината е желанието да се развива в спорта и българският паспорт на нейния баща.

5 “Запомнете това име”: Анастасия Балабан

Как приемат Анастасия в българско училище? За колко време трябва да научи езика, какви други перипетии е срещнала по пътя към новия си живот у нас? Интересния разказ на Балабан може да откриете във видео интервюто.

5 “Запомнете това име”: Анастасия Балабан

За какво още мечтае младата джудистка, кои са нейните примери в спорта, с каква нагласа ще излезе на татамито пред родна публика на Европейското през април? Отговорите на тези въпроси Анастасия дава специално за Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти