Китайски тийнейджър обезличи О’Съливан в Международния шампионат

Китайски тийнейджър обезличи О’Съливан в Международния шампионат

Най-голямата изненада в Международния шампионат в Китай е факт - Рони О’Съливан бе разгромен с 6:1 още в първия си мач срещу местния тийнейджър Ян Бинтао. Носителят на наградата за най-добър дебютант в световния снукър тур миналия сезон бе толкова убедителен срещу Ракетата, че не му позволи да реализира нито една топка в последните четири фрейма на двубоя.

Брейкове от 69 и 89 изведоха Бинтао напред с 2:0, когато Гения от Чигуел отбеляза единствената си партия със сенчъри брейк от 111. О’Съливан след това имаше само пет точки на сметката си в оставащите партии, като те дойдоха от фаул на Бинтао. Китаецът направи серии от 91, 52 и 73, за да си осигури място на 1/16-финалите в турнира, където ще срещне бившия полуфиналист от “Крусибъл” Рики Уолдън.

Една от причините за изненадващо безличното представяне на О’Съливан е, че той е имал проблеми с аклиматизацията към китайската часова зона, и то е изпитвал голяма умора още в първите си дни в Китай. Международният шампионат се провежда в град Дакин, а два дни по-рано Ракетата бе в град Лянюнган за демонстративен двубой. Въпреки че именно там той разкри за умората си от коренно различната часова зона, той реализира максимален брейк срещу Уенбо Лян в демонстративен мач.
Също така преди началото на турнира Рони пак получи предупреждение, че трябва да носи официални обувки, а не маратонки, иначе няма да бъде допуснат на масата. О’Съливан бе приел за даденост изключението за English Open, но в крайна сметка организаторите и тук му позволиха да играе с маратонки, заради все още възстановяващия му се глезен.
В изказването си след края на мача обаче Ракетата не си позволи да потърси извинение чрез гореспоменатите неуредици и единствено похвали Бинтао, който е първият член на световния професионален тур, роден през новото хилядолетие (набор 2000).
“Ян беше фантастичен. Може би само Стивън Хендри и Джон Хигинс са играли толкова добре срещу мен преди. В Барнзли играх доста добре и се чувствах уверен в себе си, но днес просто той ме надигра. Не направих чак толкова грешки, освен че пропуснах две-три топки. Също така при спирането на бялата нямах много късмет днес, но Ян заслужи своя късмет и когато го получеше, правеше големи брейкове. Не беше лесен жребий за мен, особено при положение че той игра мач и вчера. Ако продължава да играе така, трудно ще бъде победен, а ако запази това ниво постоянно, ще печели много турнири. Всички велики играчи са печелили титли като тийнейджъри, така че, за да бъде велик играч, ще трябва да спечели титла скоро”, каза О’Съливан по адрес на 17-годишния китаец.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти