Мърфи срещу Бресел на полуфиналите в "Шампион на шампионите"

Мърфи срещу Бресел на полуфиналите в "Шампион на шампионите"

Един от носителите на “Тройната корона” Шон Мърфи за първи път в кариерата си се класира на полуфиналите на изключително престижния и силен ранкинг турнир по снукър “Шампион на шампионите”. Магьосника досега не бе записвал нито една победа в предишните издания на събитието, но сега в “Рикох Арена” в Ковънтри срази Марк Кинг и Майкъл Уайт, за да преодолее груповата фаза и да заслужи място в топ 4 на турнира.

В Група 2 Мърфи подчини с 4:2 Кинг, а след това осъществи впечатляващ обрат от 1:3 до 6:4 над Майкъл Уайт в повторение на финала на “Пол Хънтър Класик” от по-рано през сезона.
“Играта ми тук не можеше да е по-зле в предишните години (четири поредни загуби още в първия мач), така че съм много щастлив. Начинът, по който играя, е агресивен - опитвам всяка дълга топка, опитвам големи брейкове и се надявам да ми се получават, защото реално нямам план “Б”, обясни Мърфи.
На полуфиналите в “Шампион на шампионите” Магьосника ще се изправи срещу Люка Бресел, който подчини световния шампион и лидер в ранглистата Марк Селби с 6:4, за да излезе победител от Група 1. Двамата с Мърфи оспорваха отличието по-рано през кампанията в Шампионата на Китай, като тогава белгиецът спечели за първи път в кариерата си ранкинг трофей.

Още от Снукър

Виж всички