Добро утро, Шанхай! (видео)

Добро утро, Шанхай! (видео)

Рони О’Съливан спечели по впечатляващ начин с 5:2 срещу Гари Уилсън в първи кръг на Шанхай Мастърс, и то в сутрешната сесия на мачовете от тази фаза на десетия ранкинг турнир по снукър. Въпреки че бе рано, Ракетата демонстрира отлично състояние на масата и особено внушителен бе сенчъри брейкът му от 144 точки (902-ри в кариерата му), който автоматично стана кандидат за най-висока серия в надпреварата.

Рони също така бе доста прецизен при дългите си удари, а освен въпросния сенчъри, направи още два солидни брейка от 68 в първия фрейм и 55 в третия, който обаче отиде на сметката на Уилсън.

По време на най-резултатната си визита О’Съливан наелектризира публиката в залата с комбинации червена-черна, но след седмата такава реши да играе с розова и съответно елиминира шансовете си да направи максимум. Този път обаче не ставаше въпрос за форма на протест от страна на Рони, който е известен със сериите си от 146 точки, когато демонстративно комбинира с розова, вместо с черна. Гения от Чигуел предпочете 6-точкова топка в Шанхай, защото това просто бе правилният начин да остане на масата, индикирайки всъщност, че победата е по-важна за него в момента от шоуто за феновете.
След като спечели повторението на първия кръг от “Крусибъл” тази година срещу Уилсън, Рони ще се изправи срещу Джо Пери във втория си дуел в Шанхай, като двамата за последно играха на финала на “Мастърс” през януари, когато О’Съливан спечели рекордната си седма титла.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти