Втори максимален брейк от 147 точки за снукър сезона!

Втори максимален брейк от 147 точки за снукър сезона!

След като Уенбо Лян направи максимален брейк от 147 точки в Откритото първенство на Англия по снукър преди около две седмици, сега зрителите в Китай видяха втора такава магическа серия през настоящия сезон 2017/18. Един от най-постоянните играчи през кампанията и очевидно прогресиращ майстор на щеката Кайрън Уилсън направи мечтания за всеки брейк в десетия фрейм на двубоя си от 1/16-финалите на Международния шампионат в Дакин срещу Мартин Гулд.

Със 147-мицата Воина направи резултата 5:5 и вкара двубоя в решителен 11-и фрейм, а за съвършената серия ще получи “само” 5 хиляди паунда, плюс евентуално 3 хиляди за най-голям брейк в турнира, ако никой не повтори страхотното постижение. 133-ият максимум в историята донесе на Уилсън много по-малко, отколкото 132-ият на Уенбо Лян, защото паричният бонус се трупа от турнир на турнир, като съответно китаецът прибра 40 хиляди паунда и наградата се “рестартира” за Международния шампионат, ставайки отново началните 5 000.
Максималният брейк бе утехата на Уилсън в мача, защото той загуби двубоя с 5:6, въпреки че бе повел с 4:0, като Гулд направи впечатляващ обрат с високи серии от 104, 91, 128 и 70 точки.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти