Председателят на Европейската снукър асоциация Максим Касис - „Гостът на Sportal.bg” (видео)

Председателят на Европейската снукър асоциация Максим Касис - „Гостът на Sportal.bg” (видео)

Председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и на Българската снукър федерация Олег Велинов бяха гости в студиото на Sportal TV по случай предстоящото домакинство на страната ни на Европейското първенство за мъже, младежи и юноши през февруари 2018 година.

„Радваме се, че ще доведем Европейското първенство по снукър в България точно в годината, в която София е европейска столица на спорта (2018). Европейската билярд и снукър асоциация има договор със Световната, така че шампионът при мъжете и при младежите ще получи двугодишна тур карта за участие в световния тур на професионалистите. Също така поне четирима от най-добрите на Европейското първенство ще получат квота за участие в квалификациите за Световното първенство в Шефилд“, каза Максим Касис в студиото на Sportal TV.

„България ще има право да излъчи двойно повече участници на Европейското в качеството си на домакин, в сравнение с другите държави. Ако някоя страна има право на четирима души, например, то България ще има право на осем. Също така ако в някоя група има нужда да се включи още един човек, за да се попълни четна бройка, то също ще бъде поканен някой български състезател“, обясни още Касис.

„Целта на професионалните снукър турнири, на които бяхме четири пъти домакини, беше да се направят колкото се може повече пари. Това е не само в снукъра, но и в професионалния бокс и в тениса – комерсиалната страна е водеща. Докато Европейското е най-приятният турнир за организация, защото това е истинския снукър. Около 300 участници общо в продължение на 16 дни ще живеят в един хотел, ще имат един и същ социален живот, ще бъде страхотно“, сподели виждането си Олег Велинов.

Пълното интервю на Олег Велинов и Максим Касис пред журналистите Даниел Любомиров и Никола Кацаров вижте във видеото от поредното издание на рубриката на Sportal TV „Гостът на Sportal”:


Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте канала ни в

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти