Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Рони О'Съливан класира приятел за "Шампион на шампионите"

Рони О'Съливан класира приятел за "Шампион на шампионите"

Рони О’Съливан спечели Откритото първенство на Англия по снукър и стана единственият претендент за космическия бонус от 1 милион паунда, който се полага за евентуалния победител от четирите събития във веригата “Домашни нации”.

Благодарение на триумфа на Ракетата неговият близък приятел от световния тур Уенбо Лян получи място в схемата на предстоящия “Шампион на шампионите”, защото English Open предоставяше директно място за престижния турнир в Ковънтри, но Гения от Чигуел вече си бе осигурил квота за него чрез титлата в “Мастърс”. Така следващият в йерархията на турнирите - Уенбо Лян - е сигурен участник, благодарение на успеха в тандем с Дин Дзюнхуей в Световната купа.

Лян направи първия за настоящия сезон максимален брейк от 147 точки в English Open
.
“Шампион на шампионите” ще се проведе в зала “Рикох” в Ковънтри между 6 и 12 ноември. Последният турнир, чийто победител ще получи право да стане 16-ият състезател в схемата, е Международният шампионат - с огромен награден фонд от 700 хиляди паунда, 150 000 за победителя.
Както е известно, ако този турнир бъде спечелен от човек, който вече си е осигурил място в “Шампион на шампионите”, 16-ата последна квота ще отиде на сметката на Антъни Макгил. Той в момента е на тази ключова позиция в йерархията на победители в отделните ранкинг турнири между двете издания на престижното събитие в Ковънтри, заради титлата си от ShootOut.
В момента на 17-о и 18-о място във въпросната йерархия са Нийл Робъртсън и Марк Уилямс, което означава, че няма да участват в “Шампион на шампионите”, ако не вдигнат купата в Международния шампионат, който започва между 29 октомври и 5 ноември
Последвайте канала ни в

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти