Рони О'Съливан: Играчите от топ 6 през 90-те са по-добри от сегашните

Рони О'Съливан: Играчите от топ 6 през 90-те са по-добри от сегашните

Рони О’Съливан и Джими Уайт бяха специалните гости на церемонията по откриването на веригата ранкинг турнири по снукър “Домашните нации”, която започва с English Open следващата седмица между 16 и 22 октомври.

“Спорно е дали нивото сега е по-добро от това преди години. Ако се замислим, през 80-90-те години топ играчите бяхме аз, Джими Уайт, Стив Дейвис, Стивън Хендри, Джон Хигинс и Марк Уилямс. Тези шестима ще победят играчите от топ 6 днес. Но като цяло, ако погледнем в по-голяма дълбочина, например, днешният топ 30-40 е по-добър, прави по-големи брейкове и е по-добър. По онова време дори за играч от топ 16 е било новина да направи сенчъри, но сега играта е по-различна.

Но като цяло си мисля, че ние (гореизброените) бяхме най-добрите, да победиш някой от нас беше като да победиш Федерер или Надал в тениса”, коментира Рони, който в момента не е част от актуалния топ 6 на световната ранглиста - той заема десето място в официалната и 30-о в едногодишната.

"Домашните нации" включват откритите първенства на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, а ако някой играч успее да спечели и четирите, ще получи бонус от 1 милион паунда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти