Рони сам отказал да си вземе трофея от “Мастърс”

Рони сам отказал да си вземе трофея от “Мастърс”

Световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA) излезе с официално пояснение покрай започната полемика от Рони О’Съливан за трофеите, които играчите печелят, но не получават за личната си колекция. В ефира на “Евроспорт” след триумфа в Откритото първенство на Англия Ракетата заяви, че още си чака купата от “Мастърс”, който спечели през януари месец, а и сподели, че ще върне на World Snooker трофея “Стив Дейвис” (oт English Open), защото “така или иначе ще му го вземат”.

Ето какво пише в комюникето на WPBSA:
“WPBSA желае да изясни позицията си относно трофеите в ранкинг турнирите и други престижни събития покрай зачестилите коментари по темата в социалните мрежи. В исторически план не е било практика да се предоставя реплика на отделните купи за шампионите, така единствено играчите са получавали плакет и медал за собствено съхранение. Миналата година WPBSA направи ревизия на всички важни турнири и купи, като направи така играчите да получават реплика на оригиналния трофей. Например, репликата на трофея от Световното първенство представлява три четвърти от оригиналния размер.
Репликата на трофея от “Мастърс” ще бъде готова за турнира през 2018 година, като ще бъде изработена от “Уотърфорд Кристал”, които предоставят оригиналите на събитията от “Тройната корона”, Международния шампионат и Германския Мастърс.
Сегашната ни политика е такава, че шампионът в престижните турнири получава оригиналния трофей и може да го задържи до следващото издание на турнира, след което получава репликата. Идеята е, че всеки трябва да бъде горд и да получи шанса да се докосне до оригиналната купа, която има сериозно историческо значение.
Така беше и в случая с “Мастърс” 2017, когато на Рони О’Съливан бе предложен оргининалната купа “Пол Хънтър” за собствено съхранение до следващото издание, но той отказа този вариант многократно. На Рони бе предложен и оригиналният трофей от English Open миналата седмица, но също го отказа”, пише в обяснението на WPBSA.
Последвайте канала ни в

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти