Гледай на живо

Михал Гашпарик разкрива как Спартак (Търнава) ще противодейства на Лудогорец

Международният шампионат по снукър ще остане без душа до 2020 година

Международният шампионат по снукър ще остане без душа до 2020 година

Празните трибуни на залата в китайския град Дакин ще продължат да бъдат домакин на Международния шампионат по снукър поне до 2020 година. Официалният сайт на World Snooker обяви договора с организаторите на турнира и разкри отличните намерения за покачващ се награден фонд - през сезон 2018/19 той ще бъде 775 000 паунда, през 2018/19 - 800 000, а през 2019/20 и 2020/21 - внушителните 825 000 лири.

В момента Международният шампионат също предлага невиждано висок награден фонд за турнир извън Великобритания - 750 хиляди паунда, 150 хиляди от които ще отидат на сметката на шампиона. Самите майстори на щеката са доволни като цяло от гостоприемството на организаторите, но големият проблем остават мачовете “без душа”, както ги определят специалисти, коментатори и мнозина от играчите. Дори на телевизионните екрани е видно, че залата в Дакин е празна по всяко време на деня и независимо от това дали играят звезди или не толкова популярни състезатели.
Нийл Робъртсън е един от най-известните противници на политиката на World Snooker по отношение на цените на билетите. Той първо отправи апел към Бари Хърн да направи квалификациите в зала “Гилд хол” в Престън безплатни за гледане именно поради липсата на каквито и да е зрители по трибуните. От World Snooker всъщност се вслушаха в съвета и направиха достъпа свободен, а сега в Дакин Робъртсън бе дори по-остър в неодобрението си.
“Направете билетите БЕЗПЛАТНИ!!!!! Скандално е да искате от китайците да платят едномесечна заплата за гледане на мач”, написа Робъртсън в “Туитър” на 31 октомври като молба към Бари Хърн и Джейсън Фъргюсън (председател на Световната професионална билярд и снукър асоциация) на фона на снимка от мача си на телевизионната маса срещу Матю Селт.
Естествено, в Китай винаги фокусът е бил върху телевизионните рейтинги, поради които е възможно да се натрупват огромните наградни фондове. Играчите в Дакин все пак имаха възможност да се срещат с феновете при една визита във фабрика за обработка на петрол, както и с демонстративни двубои в местни училища.
Последвайте канала ни в

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти