ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Да елиминираш Тръмп и Селби по пътя към нов голям полуфинал

Да елиминираш Тръмп и Селби по пътя към нов голям полуфинал

Допреди тази година не бихме очаквали да го видим в заключителните фази на големите ранкинг турнири по снукър, но от този сезон присъствието му не изненадва никого, точно както той самият не се плаши от никого. Люка Бресел вдигна първия си ранкинг трофей в Шампионата на Китай по-рано през кампанията, а сега вече е на полуфинал в “Шампион на шампионите” - може би най-престижната надпревара с изключение на тези от “Тройната корона”.

Белгиецът елиминира не какви да е съперници, а Джъд Тръмп и Марк Селби - победата над Асото бе с категоричното 4:0 за по-малко от 50 минути игра, а след това дойде и успехът над Веселяка от Лестър с 6:4.

“Не играх със собствената си щека и затова жребият ми се видя още по-тежък. След първия фрейм срещу Джъд вече се чувствах много уверен. Много се радвам, че постигнах такава победа. Колкото до мача с Марк, срещу него с колкото и да поведеш, не можеш да си сигурен в победата, докато не приключи мачът. Накрая треперих по време на решителното разчистване от кафява до черна - отдавна не ми се беше случвало да се притеснявам толкова”, сподели Бресел след класирането на полуфинала, където ще се изправи срещу Шон Мърфи в повторение на финала помежду им в Шампионата на Китай.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти