Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Рони се издига в ранглистите след 29-ата титла

Рони се издига в ранглистите след 29-ата титла

Рони О’Съливан очаквано се изкачи значително в снукър ранглистите след спечелването на 29-ата си ранкинг титла в Откритото първенство на Англия - първо събитие от веригата “Домашните нации”, включващ още отрити турнири на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

В едногодишната ранглиста Ракетата вече заема шеста позиция, след като срази с 9:2 Кайрън Уилсън на финала и стана по-богат със 75 хиляди паунда. Преди той заемаше 38-ма позиция, така че скокът му е значителен, а Уилсън също прогресира с чека си от 30 хиляди паунда, който му позволи да се придвижи от четвърто на трето място, изоставайки единствено от Люка Бресел и Дин Дзюнхуей. Те спечелиха съответно Шампионата на Китай и World Open, които са две от събитията с най-голям награден фонд (заедно с Международния шампионат и Шанхай Мастърс) извън Великобритания - 700 хиляди паунда, 150 000 от които за шампиона.

Александър Урзенбахер игра за първи път в кариерата си полуфинал на ранкинг турнир в Барнзли и съответно се изкачва от 60-а до 22-ра позиция в едногодишната ранглиста.

Тя ще бъде използвана за изграждане на основната схема на силните турнири Световната Гран при и “Шампионата на играчите” - първите 32-ма се класират за първия в Престън (19-25 февруари 2018), а тези от топ 16 за втория в Ландъдно (19-25 март 2018).

В официалната световна ранглиста, която се изгражда на база резултатите през последните два сезона, Рони О’Съливан прогресира от 12-о до 9-о място, докато Уилсън скочи от 15-а до 12-а позиция. Урзенбахер пък вече е 75-и, след като досега бе 91-ви.

Нийл Робъртсън пък стигна четвъртфиналите в Барнзли и увеличи шансовете си да попадне в ранглистата “Надпреварата за “Мастърс” - тя също изчислява парите от наградни фондове през последните два сезона, но се обновява “виртуално” и прибавя към актива на играчите гарантираните пари от бъдещи турнири.

След края на Шампионата на Обединеното кралство през декември играчите от топ 16 в нея ще получат покани за “Мастърс”, като единствено присъствието на Рони О’Съливан като действащ шампион е сигурно (макар че играч като Марк Селби с огромни постъпления от наградните фондове през последните две години също на практика няма как да не е спокоен за мястото си). Нийл Робъртсън вече заема 17-а позиция в “Надпреварата за “Мастърс” и изостава само със 7 000 паунда от 16-ия Райън Дей, така че продължава битката си за участие на най-престижния и силен турнир извън ранкинг системата.

Последвайте канала ни в

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти