Китаец лиши феновете от дуела Рони - Хигинс

Китаец лиши феновете от дуела Рони - Хигинс

Рони О’Съливан трябваше да осъществява обрат от 2:3 до 4:3 срещу китайския тийнейджър Ян Бинтао, за да се класира на четвъртфиналите на Световната Гран при - един от най-силните ранкинг турнири по снукър, в който участие взимат майсторите на щеката от топ 32 на едногодишната ранглиста.

О’Съливан, който преследва четвърта титла този сезон, ще се изправи срещу Ксиао Гуодон в следващата фаза. Китаецът елиминира Джон Хигинс с 4:3 след 55 точки в решаващия брейк и лиши феновете от възможността отново през настоящата кампания да гледат битката на титаните О’Съливан - Хигинс.

Ракетата поведе със сенчъри брейк от 121 точки срещу Бинтао, който спечели втория фрейм по цветовете, а после направи 71, за да дръпне с 2:1. Гения от Чигуел изравни със серия от 58, но младият китаец си върна аванса в резултата чрез поредица от 84. Изглеждаше сякаш шестият фрейм ще бъде последен в мача, но брейкът на Бинтао секна на 64 и О’Съливан разчисти със 75 за 3:3. И двамата имаха шансове в решителната част, но в крайна сметка Ракетата я взе с 81-38 за окончателното 4:3.

Сигурни 1/4-финали до момента:

Рони О’Съливан - Гуодон Ксиао

Шон Мърфи - Стивън Магуайър

Още от Снукър

Виж всички