Започва "милионният" China Open!

Започва "милионният" China Open!

Предпоследният ранкинг турнир по снукър за сезон 2017/18 започва в понеделник (2 април) в Пекин - Откритото първенство на Китай. Това именно е заключителното събитие преди дългоочакваното Световно в “Крусибъл”, като е изключително важно, защото е единственото извън Великобритания с награден фонд от 1 милион паунда! Шампионът в Пекин ще прибере 225 хиляди паунда, като само кралят на “Крусибъл” ще има по-тлъст портфейл, защото ще получи 425 000 лири.

Повечето от топ играчите си заслужиха място в основната схема, като от топ 16 в световната ранглиста единствено Джъд Тръмп и Райън Дей не преминаха квалификациите. Трябва да се подчертае, че мачовете на Рони О’Съливан (срещу Рос Мюър), Уенбо Лян (с Рис Кларк), Дин Дзюнхуей (с Михаел Георгиу) и защитаващия титлата си Марк Селби (с Ючън Уонг) от предварителната фаза ще се изиграят в залата, в която се провежда и същинската част на турнира - National Olympic Sports Center Gymnasium в Пекин.
Миналата година именно с триумфа си Селби развали “прокобата” на Китай, според която никой победител в China Open не е успявал да спечели след това и световната титла.

Освен чисто за престиж, чест, самоувереност и дял от наградния фонд, играчите в Откритото първенство на Китай ще се борят да се възползват от последния си шанс за влизане или оставане в топ 16 на ранглистата, за да избегнат изнурителните квалификации за “Крусибъл”.

Програмата на “Евроспорт” за Откритото първенство на Китай започва в 09:30 часа българско време, а втората сесия от 14:30 е пряко в ефира на “Евроспорт 2”. От 20:30 часа има включвания от China Open по “Евроспорт”, а от 22:00 часа е по “Евроспорт 2”.

На тв масите от сутринта наше време са мачовете Уенбо Лян - Рис Кларк и Марк Алън - Нопон Сенкам, в следобеда са Рони О’Съливан - Рос Мюър и Люка Бресел - Юпън Цао, а вечерта са Марк Селби - Ючън Уонг и Дин Дзюнхуей - Михаел Георгиу.

ВИЖТЕ ТУК ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА CHINA OPEN 2018

Още от Снукър

Виж всички