Може ли Рони да стане първият с 1 милион печалба в един сезон?

Може ли Рони да стане първият с 1 милион печалба в един сезон?

Шансовете на Рони О’Съливан да стане първият снукър играч с 1 милион паунда печалби в рамките на един сезон се увеличиха значително с триумфа му в Световната Гран при. Това бе рекордната за Ракетата четвърта ранкинг титла в рамките на една кампания, като с нея портфейлът му набъбна общо с 658 500 паунда за 2017/18 - в тази сума са включени и парите от бонуси за най-висок брейк, както и от участията в събитията с покани в световния тур, които не са част от ранкинг системата (като “Мастърс”).

О’Съливан спечели титлите в Откритото първенство на Англия, Шанхай Мастърс, Шампионата на Обединеното кралство и Световната Гран при. Той има два финала в турнири, които не са част от ранкинг системата - Хонконг Мастърс (3:6 от Нийл Робъртсън) и “Шампион на шампионите” (8:10 от Шон Мърфи). До края на кампанията Гения от Чигуел има право на участие в още четири турнира - Откритото първенство на Уелс, Шампионата на играчите, Откритото първенство на Китай и Световното първенство. Там паричните награди за шампионите са съответно 70 000 паунда, 125 000, 225 000 и 425 000.

Ракетата има реален шанс да подобри сегашния рекорд по отношение на спечелени пари от наградни фондове, поставен миналата кампания от Марк Селби - 932 хиляди паунда.

О’Съливан увеличи на цели 261 500 лири преднината си на върха пред Марк Уилямс в едногодишната ранглиста, според която ще бъдат определени 16-имата участници в Шампионата на играчите в Ландъдно. В официалната (двугодишна) световна ранглиста Рони е все още на второ място след Марк Селби, но вече съкрати изоставането си на 616 275 паунда.

Още от Снукър

Виж всички