С болки в гърба и само с две тренировки Мърфи отнесе Уилсън

С болки в гърба и само с две тренировки Мърфи отнесе Уилсън

Победителят в “Шампион на шампионите” от този сезон и носител на “Тройната корона” Шон Мърфи се наложи с 6:3 над финалиста в “Мастърс” 2018 Кайрън Уилсън, независимо от болките във врата и гърба, които го измъчваха през последните три седмици. Световният номер седем демонстрира добър брейк-билдинг и със сенчърита от 115 и 133 изгради аванс от 3:1 на интервала, а после спечели петия фрейм по цветовете. Шестият също отиде на сметката на Магьосника, благодарение на разчистване на стойност 47 точки, а Уилсън се съживи с две поредни партии, първата от които взета с поредица от 71. Мърфи обаче доминираше в деветия фрейм и затвори мача в своя полза, като ще очаква Джон Хигинс или Антъни Макгил на четвъртфиналите в "Шампионата на играчите" по снукър.

“От години имам проблеми с болки в гърба и врата. В миналото съм се справял да ги държа под контрол, но през последните три седмици нещата се влошиха и трябваше да се откажа от участие в Гибралтар и Румънския Мастърс. Ако трябва да съм честен, не трябва да играя и тази седмица, но не мога повече само да гледам снукър вкъщи и да нервирам жена си с лошото си настроение.

Не бях удрял топка, откакто загубих от Джерард Грийн в Откритото първенство на Уелс. Днес направих две тренировъчни сесии, затова влязох в мача с Кайрън без абсолютно никакви очаквания. Играх по-добре, отколкото някога съм си представял. Това е страхотно и ме зареди с позитивна енергия, радвам се, че ще изиграя още един мач тук.

През последните седмици излизах от вкъщи само за да ходя на лечение. Почти всеки ден имах физиотерапия, акупунктура и масажи. Бих платил цяло състояние на някого, който може да отвори гърба ми и да пренареди всичко по правилния начин. Приемаме за даденост свободното движение всеки ден, а с такива проблеми човек осъзнава колко всъщност е щастлив, когато здавето му е наред”, обясни Мърфи.

Още от Снукър

Виж всички