Нов “Румънски Мастърс” в снукъра

Нов “Румънски Мастърс” в снукъра

Букурещ се завръща като арена на голям снукър турнир през 2018 година, макар събитието да не бъде част от ранкинг системата. Новият “Румънски Мастърс” ще се проведе между 14 и 18 март и ще се състои от 16 майстори на щеката, включени в основната схема чрез покани от организаторите.

Наградният фонд е 200 хиляди евро, като в ранкинг системата има един турнир с по-малко парични бонуси за играчите - “Пол Хънтър Класик” е с портфейл от около 127 хиляди евро.

“Знаем колко е популярен снукърът в Румъния и е фантастично, че се връщаме и тази година в Букурещ, където атмосферата е невероятна. Вече имаме общо 29 турнира в глобалния календар този сезон, което подсказва, че нашият спорт се развива в световен мащаб и всяко събитие, всеки награден фонд, са чудесна новина за феновете и играчите”, коментира Бари Хърн.

Турнирният директор Козмин Ходор пък сподели, че се гордее с добрите си отношения със суперзвездата Рони О’Съливан и с факта, че Ракетата обича да играе на румънска земя.

Миналия сезон през 2016 година Румъния за последно бе домакин на ранкинг турнир - Европейския Мастърс, като Джъд Тръмп победи на финала именно Гения от Чигуел с 9:8, а тази кампания Асото в колодата защити трофея си, като вече Белгия бе арена на събитието.

Още от Снукър

Виж всички