Гледай на живо

Очаквайте в 14:00 часа от Турция: Спартак (Варна) срещу сръбския Раднички (Крагуевац) в контролна среща

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър

Нийл Робъртсън победи Джъд Тръмп с 6:3 в демонстративния шоумач в празничната обстановка в зала „Универсиада“. Преди това двамата майстори на щеката поиграха на двойки с двама български състезатели – Александър Хубанов и Теодор Чомовски.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Коледният подарък за родните фенове на джентълменския спорт наистина се оказа отличен, защото Асото и Гръмотевицата показаха не просто добър брейк-билдинг, но страхотно чувство за хумор. Все пак, насред всичките трикови удари и офанзивни изпълнения без никаква мисъл за атака, зрителите видяха три сенчъри брейка – 106 и 107 на Тръмп и 122 на Робъртсън.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

ВИЖТЕ ТУК КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ НА ДВОЙКИ МЕЖДУ ТАНДЕМИТЕ ТРЪМП/ТЕОДОР ЧОМОВСКИ И РОБЪРТСЪН/АЛЕКСАНДЪР ХУБАНОВ

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

МАЧЪТ МЕЖДУ ТРЪМП И РОБЪРТСЪН

Робъртсън направи агресивен разбиващ удар и разпръсна много червени, макар в същото време да намери и синята с кюбола. Тръмп се възползва, за да направи серия от 41, преди позиционна грешка и долепяне на бялата с групата от червени да не прекрати брейка му. Той обаче не избра защитен удар и въпреки че пропусна, предаде визитата на противника си.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Нийл направи само 20 и сбърка по долния десен джоб с удължителя, а Тръмп отново показа, че изобщо не мисли за сейфти и се интересува единствено от възможности за брейкове. Публиката и Робъртсън пък се засмяха искрено, когато черната изпадна от мрежата на джоба по време на негова серия и двамата прекараха известно време в търсенето . В крайна сметка общо три топки изпаднаха от джоба, а Робъртсън прекъсна така или иначе накъсаната си визита на 24 след фаул и вкаран кюбол.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Тръмп не се интересуваше от резултата и опита да се пласира за жълтата, обикаляйки два пъти масата, което не му осигури най-добра позиция, но пък бе наслада за феновете. В крайна сметка Робъртсън се възползва да разчисти до черна и да поведе във фреймовете.

Тръмп обаче бързо възстанови равенството в следващия фрейм, в който нямаше паднали топки, като за малко да видим и халф-сенчъри брейк, но серията на Асото секна на 43 точки. Робъртсън не можа да се възползва и наниза само 27, преди Тръмп да впечатли отново с чудесен крос-дабъл от нетипична позиция. Двамата размениха пропуски по кафявата, но впоследствие англичанинът бе този, който разчисти до черна за 1:1.

Страхотно разчистване на стойност 106 точки от страна на Тръмп донесе на публиката първия сенчъри брейк за мача, в който Асото в колодата поведе с 2:1. Англичанинът остана верен на себе си и започна следващата партия с агресивен разбиващ удар, като всъщност вкара кюбола, а пък Робъртсън се възползва да реализира дълга червена и да накара феновете да мечтаят за максимум.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Гръмотевицата опита да предложи точно това на публиката, но в стремеж да остане на линия за комбинации само с черна, сбърка позиционно и върна противника си на сукното при едва 29 точки в актива си. Тръмп обаче отново реши да играе атрактивен крос-дабъл и след като не успя, австралиецът използва възможността да реализира халф-сенчъри брейк от 76 точки и да изравни резултата на 2:2 преди интервала.

След кратката почивка Гръмотевицата от Австралия първи се развихри между топките и изгради брейк от 41 точки, внезапно спрян от пропуск по черната от оригиналната позиция, който определено бе изненадващ и за самия русокос левичар. Тръмп направи поредица от 61, преди двамата да започнат престрелка по последната червена, но отново без мисъл за тактика. Робъртсън спечели размяната и впоследствие допълни с още 16 точки, за да поведе в резултата във фрейма, но си постави снукър по розовата в стремежа да се пласира за синята.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Стремежът на Тръмп да обикаля масата с кюбола за повече ефект му изигра "лоша шега" и когато Робъртсън разчисти сукното, черната бе върната за финална престрелка. И двамата пробваха неуспешно крос-дабъли, преди Тръмп да изненада със сейфти. След двуминутна размяна на трикови изпълнения австралиецът все пак отбеляза най-скъпата топка за 3:2.

Левичарят от Мелбърн първи вкара черна в шестия фрейм, но сбърка веднага черната и оттам Асото в колодата подхвана отличен сенчъри брейк на стойност 107 точки за 3:3. Гръмотевицата подде първи резултатна визита, но при 51 в своя полза два пъти си изпусна кредата, което може да го е извадило от концентрация, защото впоследствие сбърка с удължителя и даде шанс на Тръмп да възстанови паритета.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Асото обаче спря на 44, защото трябваше да изиграе трудна черна от положение, в което кюболът беше до борда. Това можеше да се окаже решителен момент във фрейма, стига обаче носителят на "Тройната корона" да не бе пропуснал фрейм-бола си - кафявата. Дори при положение че се нуждаеше за пълно разчистване, за да вземе партията, Тръмп не се поколеба да направи трик-шот и с неуспеха си вече предаде инициативата на Робъртсън - 4:3 за австралиеца.

Още при първата си възможност за печеливша визита Гръмотевицата постигна успех и записа сенчъри брейк от 122 точки, не и без да се заиграе отново с публиката. След два по-сериозни фрейма двамата отново започнаха да се шегуват един с друг и със зрителите, а австралиецът поведе с 5:3.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Робъртсън отново демонстрира приповдигнато настроение, като вместо с обичайния разбиващ удар, постави кюбола зад кафявата и от позиция на снукър раздвижи червените. Впоследствие първи Тръмп започна брейк, но спря изненадващо на 38-мата точка, защото направи непредизвикан пропуск по червена за горния десен джоб. Гръмотевицата се възползва и направи поредица от 65, но пропусна кафявата и Тръмп се върна на масата.

Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър@@@

Асото играеше сейфти, за да опита да "открадне" фрейма и да остане в мача, а сякаш Робъртсън също предпочиташе това, защото опитваше по-нестандартни удари при дуела по кафявата, правейки един фаул. Австралиецът обаче отбеляза въпросната 4-точкова топка и постави съперника си в конфузна ситуация, нуждаейки се от цели три снукъра. Тръмп впоследствие вкара кюбола, но двамата продължиха да опитват да забавляват публиката с изпълнения по последните три цвята. Все пак, Робъртсън излезе краен победител с 6:3.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти