О’Съливан продължава похода си към титлата на UK Championship

О’Съливан продължава похода си към титлата на UK Championship

На връх рождения си ден Рони О’Съливан продължава великолепния си поход към титлата в Шампионата на Обединеното кралство по снукър след категоричен успех с 6:1 над носителя на трофея от “Пол Хънтър Класик” този сезон Майкъл Уайт.

Това бе едва петият фрейм, който Гения от Чигуел губи в зала “Барбикан” в Йорк, като с поредното си солидно представяне си направи добър подарък за 42-рия рожден ден, въпреки че самият той не обича да празнува и да отдава значение на въпросната дата. Също така след ранните отпадания на редица елитни майстори на щеката и в частност на Марк Селби, Джъд Тръмп и Дин Дзюнхуей, то О’Съливан е най-високо поставеният състезател в турнира в момента.

Майкъл Уайт бе доста по-сериозно препятствие за Ракетата, поне на пръв поглед, в сравнение с Джаксън Пейдж и Майкъл Георгиу, но самият млад и перспективен уелсец не издържа на напрежението да играе на телевизионна маса с най-великия майстор на щеката. Уайт имаше възможности за печеливша визита във всеки от фреймовете, но не се възползва от тях, а О’Съливан отново направи колкото трябваше, за да спечели третия си мач в Йорк. Все пак, той реализира хубави точкови серии от 132, 64, 71 и 65 за крайния убедителен успех.
От гледна точка на статистиката превъзходството на Ракетата бе сериозно - 580:176 отбелязани пунктове, 164:48 реализирани топки, 94:76 процента успеваемост при офанзивните удари, 75:50 процента успеваемост при дългите офанзивни удари, 90:84 процента успеваемост при сейфти ударите и 132:51 най-висок брейк.
На осминафиналите Рони ще се изправи срещу Бари Хоукинс или Акани Сонгсермксавад.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти