Рони О'Съливан се класира за 3 кръг на UK Championship

Рони О'Съливан се класира за 3 кръг на UK Championship

Рони О’Съливан се класира за трети кръг на Шампионата на Обединеното кралство по снукър, след като разгроми с 6:1 Майкъл Георгиу в зала “Барбикан” в Йорк. Ракетата бе елиминирал преди това 16-годишния Джаксън Пейдж, за когото обяви, че е най-добрият британски тийнейджър, но едва ли може да отправи комплименти към Георгиу. Той губеше с 0:4 на интервала, след като бе записал само 19 точки на сметката си, докато Гения от Чигуел направи нужното за крайната победа - 69, 57, 68 и 82 бяха халф-сенчъри брейковете му.

При положение че Дин Дзюнхуей и Марк Селби отпаднаха рано-рано в Йорк, то О’Съливан е основен фаворит за титлата, която би била негова шеста в UK Championship и 18-а в турнирите на “Тройната корона” - толкова е постижението в кариерата на Стивън Хендри.
Следващият опонент на Ракетата във вторник ще бъде Майкъл Уайт или Матю Селт. “Не стоя на стари лаври, това не е манталитет на победител. Чувствам се добре, играта ми върви и съм длъжен да се опитам да спечеля трофея”, коментира О’Съливан след мача.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти