Страхотни бг изяви в демо мач на двойки с Тръмп и Робъртсън

Страхотни бг изяви в демо мач на двойки с Тръмп и Робъртсън

19-годишният Теодор Чомовски и Джъд Тръмп победиха 16-годишния Александър Хубенов и Нийл Робъртсън в демонстративен мач от един фрейм в зала "Универсиада" в София. Както е известно, двама от най-вълнуващите майстори на щеката Асото в колодата и Гръмотевицата от Австралия са в България за шоу сблъсък във формат 6 от 11 фрейма.

Нийл Робъртсън
: "Чувството да спечелиш отново титла е страхотно, само малко съм уморен. Но е много приятно и радващо да съм отново в България, особено пред такава чудесна публика. Джъд е сред най-добрите и се надявам да направим хубав мач за всички."

Джъд Тръмп: "Много се радвам, че пак съм тук, защото първият път, когато бях в България, спечелих титла. Така че с Нийл сме много развълнувани да играем пред толкова много хора."

И Тръмп, и Робъртсън бяха с непрестанни усмивки, докато изпълняваха първите си удари в двубоя, защото снукър по двойки е нестандартно преживяване дори за професионалистите. По правило се играе "през удар" и съответно, ако някой вкара червена, то партньорът му следва да комбинира с цвят и т.н. Дори в началните изпълнения на асовете личеше, че има умора в тях и не са застраховани срещу пропуски.

При шест останали червени на масата резултатът бе 33:16 за Робъртсън/Хубенов, като двамата българи успешно се стараеха да преодолеят напрежението, но неточности правеха и професионалистите. Джъд Тръмп дори направи фаул, вкарвайки бялата, в стремежа си да изпълни атрактивен удар по дълга червена.

Хубенов демонстрираше добър синхрон при пласиранията с Робъртсън, докато Чомовски пък се понрави с две реализирани червени с удължителя, за да намали изоставането в резултата на 29:39. Страхотна синя от средна дистанция на Тръмп пък дори изведе неговият екип напред при 41:39, но пък впоследствие пак направи фаул по бялата, защото опитваше да е крайно атакуващ и без мисъл за сейфти.

След нов добър изстрел с удължителя на Чомовски се стигна до момент, в който двата тима трябваше да се концентрират върху цветовете, а на Тръмп и Тео им трябваше синя за победа. Дори Робъртсън аплодира пък странното скриване на бялата зад ръба на горния ляв джоб от страна на Хубанов, с което той прати в беда Тръмп. Робъртсън обаче продължаваше да прави пропуски, макар и с условието, че се стремеше да мисли само за офанзива.

Любопитно се получи при вкарването на зелената от страна на Асото, защото той постави в снукър своя съотборник Чоманов, но пък 19-годишният българин се измъкна майсторски. Нова грешка на Робъртсън позволи на Тръмп и Чомовски да си предадат достатъчно визити, за да разчистят до розова и да спечелят демонстративния фрейм.

Снимки: Жаклина Симова

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти