Марк Уилямс може да напусне UK Championship заради болната му съпруга

Марк Уилямс може да напусне UK Championship заради болната му съпруга

Двукратният победител в Шампионата на Обединеното кралство Марк Уилямс може да не излезе на масата за мача си от втори кръг на силния ранкинг турнир по снукър в зала “Барбикан” в Йорк. Причината е, че съпругата му Джоан продължава да бъде в болница.

“Бият й инжекции в гърба, правят й постоянно някакви неща. Ще се чуваме по телефона и ако е много зле, ще отида при нея. Няма да играя във втори кръг, но това решение ще бъде взето в последния момент. Не ми се иска да приключвам собственоръчно участието си във втория най-голям турнир, но ако тя ми каже да отида при нея, ще отида. Надявам се всичко да е наред”, коментира Уилямс, който спечели с 6:0 над Пол Дейвисън първия си мач в Йорк.

Уелския дракон не бе сигурен и дали ще участва във финала на Откритото първенство на Северна Ирландия миналата седмица, точно поради факта, че съпругата му бе приета в болница. Все пак, той излезе срещу Ян Бинтао и спечели драматичен финал с 9:8, за да грабне 19-ата си ранкинг титла, първа от 2011 насам и първа на територията на Великобритания от 2003 насам.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти