Робъртсън отдаде заслуженото на загубилия противник

Робъртсън отдаде заслуженото на загубилия противник

Нийл Робъртсън демонстрира голямо спортсменство в изказването си след триумфа в Откритото първенство на Шотландия по снукър - 9:8 над Юпен Цао, за когото това бе първи ранкинг финал. Гръмотевицата от Австралия направи впечатляващ обрат от 4:8 и призна, че опонентът му е заслужавал повече отличието.

“Започнах да забелязвам, че все по-нервно работи с щеката в последните фреймове и затова станах още по-агресивен, защото исках да го поставя под напрежение. В голям период от мача той игра много по-добре от мен, особено за да стигне до 8:4 - не помня някой да е играл по-добре срещу мен във финал.

Донякъде очаквах обаче да почне да прави грешки и не бях изненадан толкова от пропуските му в края.
Още в Шампионата на Обединеното кралство показах, че съм в добра форма и сега въпросът е да я задържа. Не си спомням много финали, в които е трябвало да правя такъв голям обрат, бях на милиметри от поражението.
Предпочитам да взема тази титла и да си почина, отколкото да се промъкна до “Мастърс” без шанс за успех там. През последните седмици тренирам много усилено и правя около 200 дълги удара на ден, затова и при първа възможност атакувам дългите червени”, каза шампионът на Scottish Open.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти