Селби изигра един от най-добрите си мачове този сезон

Селби изигра един от най-добрите си мачове този сезон

Световният шампион и лидер в снукър ранглистата Марк Селби се наложи с 5:2 над Джейми Джоунс във втори кръг на Германския Мастърс, игран в Барнзли. За разлика от повечето ранкинг турнири, на това събитие чак от трети кръг мачовете се провеждат в местната зала в Берлин, а сегашните сблъсъци са в Барнзли.

Джоунс поведе с 2:0 фрейма, правейки сенчъри брейк от 105 точки в откриващата част, но това се оказаха последните партии на сметката му. Веселяка от Лестър демонстрира отличен брейк-билдинг и направи серии от 73, 115, 92 и 119 за крайната победа. Така носителят на “Тройната корона” вече има 500 “стотици” на сметката в кариерата си, като в исторически план изостава само от Нийл Робъртсън (537), Джон Хигинс (685), Стивън Хендри (772) и Рони О’Съливан (914).

Това именно беше един от най-приятните за гледане двубои в предварителните фази на Германския Мастърс, а за Селби това бе един от най-силните мачове през настоящия сезон. Той със сигурност има приятни спомени от турнира в Берлин, защото, когато вдигна отличието през 2015 година, стана световен номер 1.
Марк Алън направи пет халф-сенчъри брейка за успеха си с 5:2 над Род Лоулър, който пък направи най-голямата серия в мача от 87, но отстъпи на намиращия се в добра форма северноирландец. Пистолета изстреля серии от 82, 61, 72, 72 и 68, за да намери място в Берлин.
Вчера пък отпаднаха финалистите от 2016 и 2017 година - Али Картър отстъпи с 3:5 на Уан Ючен, а Люка Бресел взе само фрейм срещу Хамад Миях. Белгиецът продължава да изпитва трудности покрай контузията си в рамото и поради тази причина резултатите му в края на годината не са особено впечатляващи.

Още от Снукър

Виж всички