ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Ракетата знае защо Селби едва не заспа на снукър масата

Ракетата знае защо Селби едва не заспа на снукър масата

Рони О’Съливан коментира по-обширно режима си в интервю за лондонския вестник “Експрес” и за това колко всъщност натоварен е графикът в днешно време за един професионален играч на снукър. Ракетата обърна внимание и на това как се отразява умората на неговите колеги - Марк Селби спечели Международния шампионат в Китай, но само дни по-късно едва не заспа на масата в “Шампион на шампионите”, като логично отпадна в груповата фаза.

“Отслабнах с шест килограма през последните няколко седмици, вече отново мога да се побера в панталона си. И това е при положение че нямах възможност да тичам, тъй като имах контузия на глезена.
Добрата храна, която поемам, ми помага много да се отпусна и да се справям с напрежението от мачовете и постоянното пътуване. Внимателно подбрах диетата си с помощта на специалист, а иначе от известно време ми е ясно, че не мога да тичам толкова, колкото преди. Алтернатива на диетата беше операция, която не желая в момента, защото поне шест месеца трябва да съм извън снукъра, извън другите ми ангажименти. Но вече внимавам повече какво ям и пия, намалил съм кафето и чая, все пак, съм на 42 и ми трябва всякаква помощ.
Натоварената програма е проблем за много играчи, последният пример е Марк Селби, който изглеждаше сломен физически на “Шампион на шампионите”. Затова има толкова различни победители, такъв е графикът. Ако бях на мястото на Селби, щях да се откажа от турнира в Ковънтри след титлата в Дакин. Не искам да излизам пред фенове, които плащат да ме гледат, а аз всъщност да не съм способен да дам най-доброто от себе си. Искаш да си готов за мачовете си, това е професионален снукър. Жал ми е за Марк, можеше да остане в Китай и да се готви за Шанхай Мастърс. Лошо е за играч, когато губи, защото не е бил в добра кондиция, по-добре да загубиш, когато си дал всичко от себе си”, коментира Ракетата пред “Експрес”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти