Рони: Учуден съм от тази титла, защото не бях дори 80% във форма

Рони: Учуден съм от тази титла, защото не бях дори 80% във форма

Рони О’Съливан за пореден път изрази изненадата си, че е спечелил даден турнир без да се чувства 100% във форма. Ракетата триумфира за рекорден шести път в Шампионата на Обединеното кралство по снукър след 10:5 над Шон Мърфи и вече има 18 титли в турнирите за “Тройната корона”, изравнявайки рекорда на Стивън Хендри от 1999 година.

“Просто излязох и се опитах да бъда професионалист и да игнорирам как се чувствам всъщност. Пропусках много топки в течение на турнира и с такава игра не очакваш да печелиш титли, трябва да си поне 80% във форма. Малко съм изненадан, че спечелих трофея, но ще си го взема.

Много е приятно да печелиш титли, дори не съм ентусиазиран, защото не съм много емоционален за такива неща вече. Снукърът ме държи вън от опасност, ако не играех, сигурно щях да кривна от правия път. Докато играя, ще се съсредоточавам върху правилните неща.
Очаквам с нетърпение “Мастърс”, защото е страхотен турнир. Надявам се да заиграя по-добре и не просто да се измъквам от мачовете.
Парите не ме мотивират, помагам на приятели и семейството си, може би ще даря на някоя фондация, която наистина се нуждае от тях, което би ми донесло много по-приятно чувство. Наслаждавам се на щастието си, което не е обвързано с парите”, каза О’Съливан, който с титлите в English Open, Шанхай Мастърс и Шампионата на Обединеното кралство по
снукър
събра общо 450 хиляди паунда, но има и финал в “Шампион на шампионите”.

Снимка: Thai Chengzhe

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти