Хигинс и Мърфи допълниха 1/4-финалите в "Мастърс"

Хигинс и Мърфи допълниха 1/4-финалите в "Мастърс"

Джон Хигинс и Шон Мърфи са последните четвъртфиналисти в “Мастърс” - най-престижният и силен турнир по снукър извън ранкинг системата. Вълшебника от Уишоу за 24-и пореден път участва в събитието в “Александра Палас” и в половината случаи е отпадал още в първи кръг. Това бе опасност и в двубоя му срещу Антъни Макгил, където трябваше да прави обрат от 2:4 до 6:4, за да прогресира. Двукратният шампион направи топ брейкове от 89, 67, 81, 65 и 50, последните четири от които в последните четири фрейма на срещата. Макгил реализира единствения сенчъри в мача от 122 точки, но това не се оказа решаващо за крайния резултат.

Шон Мърфи пък трябваше да се съпротивлява срещу обрат на съперника му Али Картър и все пак стигна до победа с 6:4, въпреки че в един момент водеше с 4:0, но Капитана стигна до 5:4. В десетия фрейм обаче Магьосника направи страхотен брейк от 76 точки за успеха, а реализира също и 119, 87 и 93, докато Картър се отчете с 99, 110, 50 и 93.

В петък следобед Мърфи ще се изправи срещу Джъд Тръмп на четвъртфиналите, като за носителя на “Тройната корона” това е девето участие в тази фаза.

Още от Снукър

Виж всички