Мърфи отново убедителен в UK Championship

Мърфи отново убедителен в UK Championship

Победителят през 2008 година в Шампионата на Обединеното кралство по снукър и носител на “Тройната корона” Шон Мърфи се класира за четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира в зала “Барбикан” в Йорк. Рони О’Съливан може да се присъедини към Магьосника на тази фаза като единствени “оцелели” представители на топ 16 в световната ранглиста, ако преодолее една от приятните изненади досега Акани Сонгсермсавад.

Мърфи даде само фрейм на Рики Уолдън за изразителното 6:1, като съперникът му отново играеше с черни маратонки със специално разрешение от World Snooker заради болки в гърба, които го измъчват вече от около година.
Магьосника поведе с 3:0 след серии от 51, 55 и 114, като Уолдън получи лек проблем с щеката и се нуждаеше от известно време, за да я поправи. Когато се върна на масата, откри сметката си със спечелване на фрейма чрез брейк от 80. За негово нещастие обаче това се оказа и последната му партия в мача, след като Мърфи продължи да има предимство в точността при далечните удари и без нови големи серии прибави нужните му три фрейма за крайното 6:1.
Носителят на трофея от “Шампион на шампионите” ще се изправи срещу Марк Кинг на четвъртфиналите, след като последният вчера си заслужи място там, елиминирайки Джон Хигинс с драматичното 6:5.

Още от Снукър

Виж всички