Тръмп разкри причините за слабите резултати

Тръмп разкри причините за слабите резултати

Носителят на 8 ранкинг титли по снукър и световен номер 3 Джъд Тръмп призна, че липсата на достатъчно сън е причината за по-слабите му резултати в последно време. Асото в колодата спечели с 4:0 срещу Робин Хул в първи кръг на Откритото първенство на Шотландия, но по-малко от седмица след поражението с 3:10 от Рони О’Съливан във финала на Шанхай Мастърс Тръмп отпадна още в 1 кръг на Northern Ireland Open - 2:4 от Стюърт Карингтън, а после дойде и загубата с 2:6 от Греъм Дот в 1/16-финалите на Шампионата на Обединеното кралство.

“Очакваш да играеш добре във всички тези турнири, но изведнъж не можеш да спиш през нощта, защото часовата разлика ти се отразява. Спиш само един час и на следващия ден си в лошо настроение, защото си изморен и няма как да играеш по най-добрия начин. Това остава скрито за феновете.
Хората те гледат по телевизията и очакват да вкарваш всички топки, а понякога е трудно да се справиш с тези проблеми. Не всички турнири са на Острова. Не им е лесно на снукър играчите, хората не разбират това, просто има прекалено много пътуване зад граница. Важното е да се наслаждаваш и да не се притесняваш прекалено много. Има толкова много турнири в днешно време, че не можеш да спечелиш всичките, което води и до по-чести периоди на незадоволителни резултати”, коментира Тръмп пред "Евроспорт".
На 19 декември той ще изиграе демонстративен мач срещу Нийл Робъртсън в зала “Универсиада” в София, като все още има билети за събитието в мрежата на “Eventim”.

Още от Снукър

Виж всички