Една голяма изненада в 1 кръг на UK Championship

Една голяма изненада в 1 кръг на UK Championship

Една истински голяма изненада беляза мачовете от 1 кръг на Шампионата на Обединеното кралство - първия ранкинг турнир по снукър от “Тройната корона” за сезон 2017/18, който се провежда в зала “Барбикан” в Йорк между 28 ноември и 10 декември.

Двукратният победител в турнира Дин Дзюнхуей отпадна сензационно след обрат от 5:1 до 5:6 срещу Лео Фернандес. 41-годишният ирландец не само е номер 130 в световната ранглиста, но и през цялата си кариера, включително и в момента в Йорк, е страдал от хронични болки в гърба. Въпреки тях обаче той успя да шокира зрителите и да постигне най-голямата победа в кариерата си досега.Самият Дин също имаше здравословни проблеми в последно време - конюктивит му попречи да бъде на най-високо ниво в Международния шампионат в Дачин и в “Шампион на шампионите”, като впоследствие отказа участие в Шанхай Мастърс. Той обаче не изглеждаше зле в първите шест фрейма, от които спечели пет с халф-сенчъри брейкове - 60, 55 (във втория фрейм), 80, 91, 66, 87. Фернандес обаче направи изумително завръщане в мача, подплатено със серия от 80 за 5:5 и успех в решителната 11-а партия по последните цветове.

Той поведе с 55-1, когато Дин всъщност получи шанс да разчисти за крайната победа, но при реализирането на синята не можа да раздвижи долепената за борда розова. Сейфти ударът му не бе качествен и въпреки че бе много сложна за вкарване, Фернандес прати розовата в джоба и се поздрави с успеха.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти