Мърфи: Рони е най-великият за всички времена

Мърфи: Рони е най-великият за всички времена
Шон Мърфи отстъпи на Рони О’Съливан с 5:10
във финала на Шампионата на Обединеното кралство по
снукър
в зала “Барбикан” в Йорк и така пропусна възможността да триумфира за втори път след 2008-а във втория най-значим ранкинг турнир в историята. Магьосника остава със седем ранкинг отличия на сметката си, като този сезон загуби финалите още в Шампионата на Китай от Люка Бресел и в “Пол Хънтър Класик” от Майкъл Уайт, но пък надви О’Съливан в дуела за титлата на “Шампион на шампионите”.
“Според мен далеч по-добрият играч победи днес. Когато играеш срещу Рони, трябва да си поне близо до най-доброто си състояние. Той е най-великият за всички времена и за съжаление играта ми днес не бе достатъчно добра поради някаква причина.
Според мен голямата разлика днес беше свързана със сейфти дуелите. Именно така той ме вкарваше в трудни положения през повечето време. Аз определено не съм най-добрият тактически, а той се възползва от тази моя слабост, както правят легендите.
Това е четвърти финал за мен през сезона и като цяло позитивите са много повече от негативите. Ще съжалявам утре за пропуснатия шанс, но няма какво да направя, трябва просто да се опитам да съм по-добър в следващата седмица.
Изумително е, че Рони още печели титли от “Тройната корона” и изравнява рекорди, и то като играе срещу доста по-добри опоненти от когато и да е било в историята на снукъра. Докато продължава да се наслаждава на играта си, ще имаме удоволствието да го гледаме още дълги години”, коментира Мърфи, демонстрирайки уважение към шампиона.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти