О’Съливан срещу Магуайър е битката на шампионите в 1/2-финала в Йорк

О’Съливан срещу Магуайър е битката на шампионите в 1/2-финала в Йорк

Двама шампиони в Йорк ще се изправят един срещу друг в единия полуфинал в Шампионата на Обединеното кралство по снукър и до голяма степен ще върнат годините назад - Рони О’Съливан и Стивън Магуайър. Ракетата е петкратен победител в Йорк и с евентуална шеста титла ще задмине постижението на Стивън Хендри и ще изравни Стив Дейвис.

Гения от Чигуел даде само един фрейм на Мартин Гулд за изразителното 6:3 в един от ранните четвъртфинали, а Магуайър по същото време се добра до успеха над Джо Пери с 6:3. Любопитното е, че и двата двубоя се развиваха по идентичен начин - през 5:0 до 5:3, като и двамата всъщност приключиха мачовете си в девети фрейм.

След драматичния и паметен дуел със Съни Акани от снощи О’Съливан изобщо не изглеждаше изморен, като дори брей-билдингът му от самото начало потръгна по най-добрия начин - той откри сметката си със сенчъри брейк на стойност 107 точки, който бе неговият 910-и в кариерата. Още една страхотна стотица от 106 пък бе повече от достатъчна за 2:0, а в третата партия Ракетата изстреля още халф-сенчъри брейк от 77 за увеличаване на преднината. Гулд чак в четвъртия фрейм получи реален шанс да започне по-сериозна визита, но натрупа 52 точки в актива си и предаде инициативата на О’Съливан, който се прибра на интервала с перфектен аванс.
Гулд пак върна Рони на масата в неподходящ за себе си момент в следващата партия, а Гения от Чигуел с халф-сенчъри от 55 дръпна обезкуражаващо с 5:0. Съперникът му реагира по най-добрия начин със сенчъри от 101 за 5:1, като взе дори още два поредни фрейма, за да стигне до 5:3 и дори да върне интригата, правейки 70 в осмия. Рони обаче реши, че е прекарал достатъчно време на масата и със серия от 94 стигна до крайното 6:3.
По същия начин се разви и резултата в другия двубой, като Магуайър направи брейкове от 76, 61 и 75, докато Джентълмена се отчете с 54, 52, 57 и 61, но отстъпи.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти