“Случкар” разби милионната мечта на Рони О’Съливан

“Случкар” разби милионната мечта на Рони О’Съливан

Рони О’Съливан загуби шансовете си за страхотния бонус от 1 милион паунда, полагащ се на всеки, евентуално спечелил всичките четири турнира от веригата “Домашни нации” - откритите първенства по снукър на Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия. Единствено Ракетата имаше възможност за т.нар. “Британски шлем”, тъй като грабна титлата от English Open, но в Белфаст отстъпи на 1/16-финалите от намиращия се на 82-ро място в световната ранглиста Елиот Слесор, за когото това бе най-голямата победа в кариерата.

По ирония на съдбата преди началото на Откритото първенство на Северна Ирландия
О’Съливан записа тирада срещу т.нар. “случкари” в снукъра, които за него живуркат в световния тур и нямат потенциал за титла или задържане сред най-добрите в джентълменския спорт
.
Именно в тази графа би трябвало да попада и Слесор, по мнението на О’Съливан, само че той самият се представи на достатъчно добро ниво, за да елиминира Ракетата. В първия фрейм 82-ият в света направи халф-сенчъри брейк от 62, а Гения от Чигуел изравни на 1:1 с две мини серии от 45 и 41. Слесор спечели третата партия, а в четвъртата груба непредизвикана грешка на О’Съливан вероятно предопредели крайния изход - той не можа да реализира черна от оригиналната позиция и съответно предаде фрейма на Слесор. 23-годишният англичанин пък не трепна в решителните мигове в следващата партия и я взе драматично с резултат 70-44.
Слесор за първи път влезе в заглавията на спортните медии по време на Откритото първенство на Индия, когато изхвърли Шон Мърфи и стигна четвъртфиналите. За да стигне до тази фаза за втори път този сезон, ще трябва да победи следващия си съперник - Сам Крейги или Мей Си Вен.
О’Съливан е поредният от “елита” - топ 16 на ранглистата - който напуска Белфаст преди осминафиналите, като малко преди него загуба регистрира и Нийл Робъртсън, който отстъпи с 3:4 на Робърт Милкинс.

Още от Снукър

Виж всички