Класически уелски сблъсък се заформя на старта на Германския Мастърс

Класически уелски сблъсък се заформя на старта на Германския Мастърс

Двама от асовете в световния снукър, които не се представят според очакванията от началото на сезона - Марк Селби и Дин Дзюнхуей - преодоляха успешно квалификациите за Германския Мастърс. Световният шампион не остави никакви шансове на Сам Беърд и го срази с 5:0 с топ брейкове от 94 и 80 точки, като в същинската фаза на турнира в Берлин ще срещне Джейми Джоунс.

Дин пък трябваше да осъществява обрат през 0:1, 2:3, 3:4 до 5:4 срещу Джерард Грийн, като спечели финалния фрейм със серия от 60 точки. В следващата фаза щека номер 1 на Азия ще се изправи срещу ветерана Найджъл Бонд.

Една от най-любопитните двойки, които се заформят в Берлин, е тази между Марк Уилямс и Матю Стивънс в повторение на финала на Световното първенство от 2000 година. Тогава Уилямс печели първата си титла от “Крусибъл” след 18:16, а иначе година по-рано той побеждава съперника и във финала на Шампионата на Обединеното кралство с 10:8.
Уилямс срази с 5:1 Оливър Лайнс, а Стивънс не даде фрейм на Басем Елтахам.
Шампионът на Германския Мастърс от миналия сезон Антъни Хамилтън също осъществи обрат от 2:3 до 5:3 срещу Шън Жъ, с което заслужи мястото си в основната схема.
Донякъде изненадващо е поражението на Стивън Магуайър с 1:5 от Гари Уилсън, защото шотландецът игра солидно на предишните два ранкинг турнира и стигна четвъртфинал в Откритото първенство на Шотландия и преди това полуфинал в Шампионата на Обединеното кралство.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти