Директорът на турнира в Щутгарт отрече Шарапова да е с привилегии

Директорът на турнира в Щутгарт отрече Шарапова да е с привилегии

Директорът на тенис турнира от сериите Premier (трета по сила категория на WTA след Premier 5 и Premier Mandatory) в Щутгарт Маркус Гюнтхарт обясни мотивите за "уайлд кард"-а на Мария Шарапова.

Поканата към рускинята разбуни духовете в тенис средите, като огромна част от колежките на Шарапова възроптаха срещу факта, че тя ще направи завръщането си на корта в Щутгарт на 26 април, когато изтича наказанието ѝ за употреба на мелдоний.

"Арбитражният спортен съд прецени, че тя по-скоро е направила грешка, отколкото да е взимала допинг съзнателно. Също така тя публично обяви случилото се още преди официалното разкритие и си пое последствията, а да не забравяме и че си изтърпя наказанието", каза Гюнтхарт в интервю за вестник "Зюддойче Цайтунг".

Шарапова отново на корта 

"Колкото до датата на завръщането - 26 април - турнирът в Щутгарт започва на 24-и, но изобщо не е странно в програмата на третия ден да се играят мачове от първия кръг. Миналата година имаше пет срещи от 1 кръг, а иначе ние няма как да влияем върху наказанието, което получава Шарапова.

Изобщо не са верни и твърденията на Анджелик Кербер, че Шарапова е привилегирована поради спонсорски договори, причините са свързани само със спорта. Не съм подразнен от такива изказвания (като това на Кербер), защото всеки е свободен да изразява мнението си свободно. Ние в Щутгарт сме преценили фактите, а те са, че Мария несъзнателно е употребявала веществото и ако не беше така, нямаше да я поканим", обясни още Гюнтхарт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички