Преразглеждат правилото за "уайлд кард" заради Шарапова?

Преразглеждат правилото за "уайлд кард" заради Шарапова?

Председателят на Женската тенис асоциация Стив Саймън обяви, че правилото за "уайлд кард" може да бъде преразгледано заради противоречията с Мария Шарапова.

Както е известно, рускинята ще изтърпи на 26 април наказанието си за употреба на допинг и ще се завърне на корта в Щутгарт, като има покани още за турнирите в Рим и Мадрид.

"Всяко правило се преразглежда от време на време и това за "уайлд кард" не прави изключение. Зависи от членовете на асоциацията, ако те държат, ще го преразгледаме. Така работи системата ни.

Аз лично не смятам, че има какво да се променя, или поне не трябва да се променя малко, само за да засяга наказаните с допинг. Ако ще правим промени, те трябва да са генерални, а не просто да лишаваме определени хора от "уалд кард", обясни Саймън.

Той отново подчерта, че не разбира защо мнозина са настроени враждебно към Шарапова, при положение че тя си е изтърпяла наказанието от 15 месеца. "Не само това - тя не взе нито стотинка от наградни фондове, върна спечеленото от Австралия през 2016-а и изпадна от световната ранглиста", допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички