Шарапова се научила да обича живота и без тениса

Шарапова се научила да обича живота и без тениса

Мария Шарапова заяви, че е много развълнувана от предстоящото си завръщане на корта на 26 април, но и че се е научила да оценява живота без да е част от професионалния тенис.

"Въпреки че вече съм към края на кариерата си, винаги съм искала да приключа със спорта по собствено желание и както аз реша. Затова толкова много се борих и продължавам да се боря, за да убедя хората каква е истината.

Научих през изминалата година, че животът може да е много хубав и без тениса, това ми даде много сила. Когато обичаш работата си и имаш страст, не спираш да се трудиш, тренираш до късно на корт номер 28, където никой не те гледа - тогава става ясно колко всъщност си отдаден на спорта.

Тренирам усилено вече четири месеца, но обстановката на мач е съвсем различна. Сигурна съм обаче, че нагласата ми е да покажа най-доброто, на което съм способна и именно това е целта ми", каза Шарапова на конференцията на организация "АNA" за вдъхновение на жените в спорта.
Рускинята получи "уайлд кард" за турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим, като предстои да се включи в 1 кръг на надпреварата в германския град на 26 април.
Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички