WTA пак защити завърналата се Шарапова

WTA пак защити завърналата се Шарапова

Председателят на световния тур на Женската тенис асоциация Стив Саймън отново публично защити завърналата се в игра Мария Шарапова след изтърпени 15 месеца наказание за употреба на допинга мелдоний.

Както е известно, турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим дадоха "уайлд кард" на рускинята и почти всички нейни колежки се обявиха против "привилегиите към един уличен във взимане на допинг спортист".
"Не съм съгласен, че тя се ползва с привилегии. Вижте другите спортове, вижте как се завръщат другите спортисти след изтърпяно наказание - те веднага се включват в отборите си или в турнирите.

Те ведната си продължават със спортната кариера, докато Шарапова започва от нулата. Наказанието ѝ се отрази негативно на мястото ѝ в световната ранглиста и съответно тя няма шанс да бъде сред поставените на големите турнири, така че дори след завръщането си тя ще продължава да търпи наказание. Освен това, тя бе наказана за повече от година, докато в други спортове за такива провинения се дават половин сезон или най-много цял сезон", коментира Саймън.

Още от Тенис

Виж всички