Гледай на живо

Евро 2024: Дания 0:1 Англия

След срещата с Шарапова от "Ролан Гарос" още умуват за "уайлд кард"

След срещата с Шарапова от "Ролан Гарос" още умуват за "уайлд кард"

Нищо конкретно не казаха официалните лица след срещата между Мария Шарапова и президента на Френската тенис федерация Бернар Гидичели, на която присъстваше и директорът на "Ролан Гарос" Ги Форже.

Очевидно темата на разговор е била потенциална "уайлд кард" за рускинята за турнира от Големия шлем, но засега отговорните фактори не искат да разкриват решението си дали ще поканят Шарапова в основната схема.

"Говорихме надълго и нашироко по тази тема. Тя е голям шампион и преживя тежки моменти. Ще говоря с Ги Фоже, ще трябва да го обсъдим и да вземем правилното решение, което при всички случаи няма да е лесно. Не може да не вземем под внимание факта, че става въпрос не само за престижа на турнира, но и за важна тема като допинга", коментира Гидичели.

"За мен неяснота няма - Шарапова изтърпя наказанието си и има позволение да играе отново, така че я приветстваме с добре дошла. Тя изтърпя нелеко наказание, а "уайлд кард" й се предлага заради всичките й постижения в кариерата", обяви пък председателят на Женската тенис асоциация Стив Симон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички