Медиен скандал в WTA заради Шарапова

Медиен скандал в WTA заради Шарапова

Завръщането на Мария Шарапова може да се окаже по-голям проблем за WTA, отколкото се предполага. Рускинята получи три "уайлд кард" за турнирите в Щутгарт, Рим и Мадрид и се надява да бъде поканена и за "Ролан Гарос", което обаче предизвиква сериозен негативен отзвук от тенисисти и фенове.

Анди Мъри, Ник Кирьос, Жо-Вилфред Цонга, Анджелик Кербер и донякъде Гарбине Мугуруса вече се изказаха против идеята Шарапова да получава помощ в изкачването си в ранглистата.

Единствено Хуан Мартин дел Потро, сънародничката й Светлана Кузнецова и беларуската звезда в тениса Виктория Азаренка я подкрепиха публично.
Медийният екип на WTA явно вече не смята, че завръщането на Шарапова трябва да бъде рекламирано, защото от официалния сайт на асоциацията бе изтрит любопитен материал.
Статията "Опонентките на Шарапова нямат търпение за завръщането й" бе изтрита от официалния сайт, а съобщенията в социалните мрежи с анонс към нея "Тенисът се нуждае от Мария" - също.
Все още не е ясно дали рускинята ще получи "уайлд кард" за "Ролан Гарос", като е крайно любопитно и как би била посрещната тя от френската публика, която и преди положителните допинг проби не показваше много любов към нея.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички