Пояснение за мрънкачите: Шарапова може да получи и 100 "уайлд кард"

Пояснение за мрънкачите: Шарапова може да получи и 100 "уайлд кард"

Тъй като публично изразеното недоволство на куп тенис звезди от привилегиите за Мария Шарапова не спира да се върти в медийното пространство, от WTA излязоха с официална позиция по случая.

"Петкратната шампионка в Големия шлем Мария Шарапова получава право да играе в турнирите на WTA от 26 април, сряда, изтърпявайки 15-месечно наказание.

В качеството си на бивш победител в турнири от Големия шлем и Финалите на WTA, Шарапова може да получава неограничен брой пъти "уайлд кард", както е случаят в Щутгарт, където рускинята ще направи завръщането си.

В синхрон с правилата на WTA и на Световната антидопингова асоциация Шарапова може да изиграе първия си мач в седмицата, в която изтича наказанието й, стига той да е насрочен на деня (или след него), в който наказанието й изтича.

Първият кръг на турнира в Щутгарт обикновено се провежда в рамкинте на три дни, така че бившата номер 1 в света има право да приеме поканата за участие и да изиграе двубоя си в сряда, 26 април

", пише на официалния сайт на WTA.
Очевидно от асоциацията опитват чрез това комюнике да потушат напрежението сред тенисистите, защото в близките седмици
против "уайлд кард" за Шарапова се изказаха много на брой звезди
, сред които Анди Мъри, Анди Родик, Ник Кирьос, Жо-Вилфред Цонга, Каролин Вожняцки, Анджелик Кербер и донякъде Гарбине Мугуруса.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички