Шарапова с контузия месец преди завръщането

Шарапова с контузия месец преди завръщането

Мария Шарапова получи контузия на тренировка. Тя се прибра с лед на левия глезен. Травмата едва ли е сериозна и ще й попречи да се завърне на корта. Петкратната шампионка от Големия шлем не е играла от март 2016 г., след като бе наказана за употреба на допинг.

От Агенция IMG, която представлява интересите на Шарапова, опровергаха информацията, че тя е получила контузия. "Това не отговаря на истината", заяви за ТАСС представител на IMG, въпреки че бяха публикувани снимки, на които ясно се вижда, че има проблем.

29-годишната рускиня трябва да изиграе първия си официален мач след изтърпяване на наказанието на 26 април на турнира в Щутгарт. Тя получи "уайлд кард" за състезанието в Германия и за силните турнири в Мадрид и Рим след това.

Поканите предизвикаха негодувание от редица нейни колежки, които изразиха мнение, че Шарапова с нищо не е заслужила подобно отношение. Други тенисистки обаче признаха, че нейното присъствие е добро за тениса и за бизнеса и ще доведе до допълнителен интерес и приходи към спорта.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички