Това ли е първият шампион от "Мастърс" без място по право в "Крусибъл"?

Това ли е първият шампион от "Мастърс" без място по право в "Крусибъл"?

Шампионът от “Мастърс” Марк Алън отпадна безславно още в 1 кръг на “Шампионата на играчите” по снукър, след като бе сразен с 6:2 от първата щека на Азия Дин Дзюнхуей. Северноирландецът вече е в опасност от това да изпадне от топ 16 в световната ранглиста и евентуално да загуби мястото си по право в Световното първенство. Пистолета е изправен пред угрозата да стане първият в историята шампион от “Мастърс”, който не се класира по право в “Крусибъл”.

В момента Алън е 16-и в “Надпреварата за “Крусибъл”, но може да бъде изместен от Райън Дей, ако намиращият се в отлична форма уелсец спечели първия си мач от “Шампионата на играчите” срещу Марк Селби. Естествено, Алън ще има възможност да защити мястото си в топ 16, ако се представи силно на предстоящото Открито първенство на Китай.

Самият двубой с Дин не предложи толкова много големи точкови серии, като на интервала китаецът водеше с 3:1, а най-сериозният му брейк бе 50. Алън намали изоставането си с поредица от 72, преди Дин да дръпне отново с 81 и 61, а впоследствие да спечели и мача.

“Това вероятно е най-слабият ми двубой през целия сезон. Можеше да се очаква, защото имах проблеми с мотивацията напоследък. През последната седмица отново започнах да тренирам, но това нищо не означава, когато пак почнеш да изпитваш негативни емоции около масата. Нищо не идва даром, играта може да бъде брутална понякога. Може би дори ще ми се отрази позитивно, ако някой ме изпревари в световната ранглиста, защото е изнервящо да си човека, когото всички гонят. Надявам се да отида в Китай позитивно настроен, като ще се опитам да спечеля нужните мачове”, коментира Алън след поражението.

Дин ще се изправи срещу Рони О'Съливан или Греъм Дот на четвъртфиналите в Ландъдно.

Още от Снукър

Виж всички