Гледай на живо

ЦСКА - София излиза за задължителна победа срещу столичния Локомотив

Последният шанс за място в Световната Гран при

Последният шанс за място в Световната Гран при

Противоречивият Shoot Out, който ще се проведе между 8 и 11 февруари, е последният ранкинг турнир по снукър, в който играчите ще имат възможност да попаднат в основната схема на Световната Гран при. В Престън от 19-и до 25-и този месец ще премерят сили състезателите от топ 32 на едногодишната ранглиста на World Snooker.

В момента 32-ри е Бен Ууластън с актив от 53 500, но само с 275 паунда аванс пред 33-ия Том Форд. Това означава, например, че Форд се нуждае от само една победа повече на Shoot Out, за да заличи изоставането си. Интересното е, че Уенбо Лян няма да участва в Shoot Out и губи шансовете си за вместване в схемата на Световната Гран при, защото е 34-и в едногодишната ранглиста.

Юлон Жоу пък е 35-и с актив от 51 500 паунда и ще се нуждае от класиране на 1/16-финалите в Уотфорд, където ще се проведе Shoot Out. С 3 000 по-малко от него пък е Хосеин Вафей, така че за него ще е необходимо да стигне полуфиналите.

Стюърт Карингтън е 79-и с 21 500 паунда, но потенциално има възможност да стане 32-ри, ако спечели топ наградата от 32 000. Освен за Световната Гран при, едногодишната ранглиста ще се използва за определяне на 16-имата участници в “Шампион на шампионите”.

В момента има седем майстори на щеката в топ 32 на едногодишната ранглиста, които не са в топ 32 на официалната двугодишна, както и четирима от топ 16 за последните 12 месеца извън топ 16 за последните две години.

Още от Снукър

Виж всички