Пътят на Алън към “Крусибъл” още е в негови ръце

Пътят на Алън към “Крусибъл” още е в негови ръце

Шампионът от “Мастърс” 2018 Марк Алън увеличи шансовете си за директно класиране на Световното първенство по снукър в “Крусибъл” в края на месеца, след като преодоля първи кръг на China Open, побеждавайки убедително с 6:1 Нопон Сенкам. Северноирландецът бе (и все още потенциално е) изправен пред угрозата да стане единственият в историята победител в “Мастърс”, който не е заслужил директно мястото си в Шефилд.

С успеха над Сенкам той се върна, поне временно, на 16-о място в предварителната класация “Надпреварата за “Крусибъл”. Алън все още не си е гарантирал нищо, защото всеки играч в топ 60 на ранглистата може да се включи в битката за Световното, стига да направи дълъг рейд в Откритото първенство на Китай. Алън засега изпревари Райън Дей от ключовото 16-о място, тъй като уелсецът не се класира за China Open.

Дей спечели два поредни турнира, но получи малки чекове за тях и не можа да се извиси в класацията на World Snooker, така че ще трябва да се включи в тежките квалификации.

Алън направи силен мач срещу Сенкам и се отличи с брейкове от 138, 105, 102, 98, 68 и 50 за победата с 6:1. Следващият му опонент ще бъде Ян Бинтао или Курт Мафлин.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти