Дот: Показах на хората, че още мога да играя снукър

Дот: Показах на хората, че още мога да играя снукър

Световният шампион по снукър през 2006 година Греъм Дот загуби тежко финала на Германския Мастърс с 1:9 от Марк Уилямс и очевидно бе разочарован от резултата пред 2000 зрители в зала “Темподром” в Берлин.

“Играх срещу Марк, когато бяхме в най-добрата си форма, в края на 90-те години. Честно казано, не съм го виждал да играе толкова добре, колкото сега, просто беше прекалено добър. Каквото и да опитвах, бивах размазан. Турнирът се разви добре за мен, но съм разочарован, заради феновете, защото те бяха фантастични.

Но могат да обвиняват Марк за представянето ми във финала. Очевидно е, че от дълго време не съм бил на финал и беше хубаво да покажа на хората, че все още мога да играя. Просто съм разочарован тази вечер”, каза Дот, който спечели единствено третия фрейм с халф-сенчъри брейк от 64 точки.

Дот за първи път от 2010 година стигна до финал на ранкинг турнир, като тогава той отстъпи в “Крусибъл” на Нийл Робъртсън. Шотландецът има и трофей от Откритото първенство на Китай през 2007-ма, като пропусна шанса да грабне трета ранкинг титла.

За Марк Уилямс пък това е юбилейна 20-а купа от ранкинг системата и втори трофей през настоящия сезон след триумфа в Откритото първенство на Северна Ирландия.

Още от Снукър

Виж всички