Шампионът Уилямс: Миналата година обмислях отказване, а сега...

Шампионът Уилямс: Миналата година обмислях отказване, а сега...

Шампионът от Германския Мастърс Марк Уилямс изрази огромното си облекчение от триумфа с 9:1 над Греъм Дот и спечелването на юбилейна 20-а ранкинг титла в кариерата си.

“Много съм щастлив, защото не бях печелил турнир толкова дълго време, а този сезон спечелих три”, започна изказването си Уилямс, визирайки триумфите в Откритото първенство на Северна Ирландия, Германския Мастърс и Световното първенство по снукър с шест червени топки, което не е част от ранкинг системата.

“Играх добре през целия турнир и бях почти безгрешен във финала. Сейфти играта ми беше на ниво, както и дългите удари, бях постоянен. Още от самото начало чувствах, че ми се получава и всичко се случваше с лекота.

Искрено си мислех за отказване след миналия сезон, говорех със съпругата си и й казах, че вече ми стига и не мога да поддържам високо ниво. Именно тя ме убеди да продължа и успях да преобърна нещата. Мога да благодаря на Лий Уокър и Стив Финиън, които ми помогнаха много за подобряването на играта. Когато променяш толкова важни неща в снукъра си, трябва да си готов да работиш здраво и сега виждам, че усилената работа се отплаща. Всеки играч трябва да изпита чувството да спечелиш титла пред толкова много фенове в такава хубава зала.

Тази седмица играх по-добре от преди 5-10 години, със сигурност, но не съм сигурен дали това е най-добрата форма в кариерата ми. Невероятно е, че имам 20 титли, а обмислях отказване”, каза Уилямс.

Още от Снукър

Виж всички